STÖDCHATT

Stödchatt - Trygghet med expertis vid våldsutsatta situationer

I vår stödchatt skapar vi en trygg och respektfull plats för dig som befinner dig i eller har upplevt en situation präglad av våld eller om du känner någon som  är i en utsatt situation. Här kan du snabbt nå en medmänniska som finns här för att lyssna och erbjuda stöd genom att besvara dina frågor.

Våra chattoperatörer är utbildade och har erfarenhet inom det sociala området, med djup kunskap när det gäller frågor relaterade till våldsutsatthet. Oavsett din ålder eller könsidentitet är du välkommen att kontakta oss. Vi värnar om din anonymitet och strävar efter att skapa en plats där du känner dig trygg.

Vi inser att varje situation är unik, och vi är här för att skapa en stödjande miljö där du kan dela dina tankar och känslor. Genom att erbjuda juridisk expertis i stödchatten hoppas vi kunna ge dig vägledning för att navigera genom de utmaningar du möter. Vi finns här för att lyssna, utan att pressa eller försöka sälja någonting. Vårt mål är att vara ett stöd och erbjuda den hjälp du behöver.

 

Stödchatt | Juristchatten

Tider när vi bemannar chatten

Vi bemannar chatten från måndag till onsdag klockan 19:00 till 21:00

Knappen ovan kommer att leda er till domänen https://www.freezonen.se/

Glöm inte bort att ni även kan besöka domänen ovan i ett privat fönster som inte lämnar några kakor eller historik efter sig. Detta gäller i de flesta moderna webbläsare, såsom Chrome, Firefox, Edge och Brave.

Anonymitet och anpassat stöd med stödchatt - Din berättelse, ditt beslut

När du tar del av vår Stödchatt kan du känna dig trygg i att din anonymitet är vår högsta prioritet. Det innebär att vi inte har information om vem du är om du inte aktivt väljer att dela den med oss. Vi respekterar din integritet och ger dig kontroll över hur mycket du vill avslöja om dig själv.

I början av chatten kommer vi att be om din ålder. Syftet är att kunna erbjuda dig ett stöd skräddarsytt efter dina individuella behov. Genom att förstå din ålder får vi insikt i din livssituation och kan anpassa våra råd och stödåtgärder på ett mer relevant sätt. Vår strävan är att skapa en miljö där du känner dig förstådd och där det är bekvämt att dela dina tankar och känslor.

Dessutom använder vi åldersinformationen för att föra statistik över vårt arbete. Denna statistik hjälper oss att analysera trender och mönster, vilket i sin tur möjliggör förbättringar av vår tjänst. Vi betonar att detta görs med största respekt för din integritet.

Vi är här för att stötta dig, och du har fullständig kontroll över din delaktighet i stödchatten. Tillsammans arbetar vi för att skapa en plats där du kan hitta stöd och förståelse, utan krav eller förväntningar. Din trygghet och välbefinnande är vår främsta prioritet.

Tystnadslöfte och anonymt stöd - Vårt åtagande när du använder vår stödchatt

När du tar kontakt med oss, vare sig det är genom att chatta eller på något annat sätt, vill vi att du ska känna dig trygg och förtroendeingivande. På Freezonen håller vi ett starkt tystnadslöfte – allt som du delar med oss förblir konfidentiellt och förbli mellan oss. Vi vidarebefordrar aldrig dina berättelser till någon annan.

För oss är ditt välbefinnande centralt, särskilt om du är under 18 år och har varit utsatt för ett brott. I sådana fall känner vi ett ansvar att göra en anmälan. Detta beslut motiveras av vår övertygelse om att varje barn förtjänar en trygg och våldsfri tillvaro. Genom att göra en anmälan strävar vi efter att säkerställa att du får rätt hjälp och stöd.

För att genomföra en anmälan behöver vi veta vem du är. Men var trygg i att vi aldrig kommer att göra en anmälan utan att först diskutera det med dig. Vi sätter din delaktighet och trygghet i vår stödchatt i främsta rummet. Vi är här för att stötta och lyssna, och du kan vara säker på att vi värnar om din integritet och respekterar dig.

Vem kan använda vår stödchatt?

Vår stödchatt är till för dig som behöver stöd och en trygg plats att vända dig till oavsett din könsidentitet eller vilken typ av brott du har varit utsatt för. Oavsett om du själv är direkt drabbad eller om du känner någon som är, är du välkommen att prata med oss. Vi är här för att erbjuda stöd och lyssna på dina erfarenheter.

Vi, som bemannar stödchatten, har omfattande kunskap och erfarenhet av att stötta personer som har upplevt psykiskt, fysiskt, latent, ekonomiskt eller sexuellt våld. Vi har en adekvat högskoleutbildning inom det sociala fältet och är engagerade i att skapa en trygg och stödjande miljö för alla som söker hjälp.

Oavsett om du är ung eller vuxen, kvinna, man eller ickebinär, är du välkommen att kontakta oss. Vi värdesätter din anonymitet och ger dig vårt tystnadslöfte. Vår målsättning är att erbjuda dig en plats där du kan känna dig hörd och stöttad, oavsett de utmaningar du står inför.

Jag behöver prata med någon

I vår stödchatt skapar vi en trygg och respektfull plats för dig som befinner dig i eller har upplevt en situation präglad av våld. Här kan du snabbt nå en medmänniska som finns här för att lyssna och erbjuda stöd genom att besvara dina frågor.

Våra chattoperatörer är utbildade och har erfarenhet inom det sociala området, särskilt när det gäller frågor relaterade till våldsutsatthet. Oavsett din ålder eller könsidentitet, är du välkommen att kontakta oss. Vi värnar om din anonymitet och strävar efter att skapa en plats där du känner dig trygg.

Vi inser att varje situation är unik, och vi är här för att skapa en stödjande miljö där du kan dela dina tankar och känslor. Genom att erbjuda juridisk expertis i stödchatten hoppas vi kunna ge dig vägledning för att navigera genom de utmaningar du möter. ”Jag behöver prata med någon” – vi finns här för att lyssna på dig och erbjuda den hjälp du behöver.

Vilka vi är på stödchatten

Juristchatten.se inleddes den 25 november 2022 av dedikerade volontärer från advokatbyrån Rebecca Lagh och juristen (advokaten) Negin Amirekhtiar. Vår främsta målsättning är att erbjuda kostnadsfritt och professionellt stöd genom vår stödchatt.

Vi står till tjänst i vår stödchatt den första måndagen varje månad, och under dessa bemannade tider kan du enkelt chatta med oss och få hjälp. Med sökordet ”stödchatt” kan du snabbt identifiera och ansluta till vårt stödnätverk.

Vill du hjälpa till?

Vår ambition sträcker sig bortom dessa initiala steg. Om du är en jurist eller advokat och känner dig lockad av möjligheten att vara en del av vårt stödchatt-team, är du mer än välkommen att höra av dig. Vi ser fram emot att utöka vårt team med engagerade professionella som delar vår passion för att erbjuda stöd och vägledning genom stödchatten. Din insats kan göra en verklig skillnad för dem som behöver juridiskt stöd och rådgivning.